Vos invitem que participeu per mitjà de comentaris, idees i propostes en aquest espai obert per a tots i així col·laborar en l'educació dels nostres fills i filles

divendres, 29 de novembre del 2013

ESCOLA DE PARES DÍA 4 DE DESEMBRE A LES 15 HORES EN L´AULA DE MÙSICA DEL C.E.I.P D´ERES ALTES

EDUCACIÓ EMOCIONAL, CONFERENCIA I PRÀCTIQUES

En aquesta segona sessió veurem una conferència d'uns 30 minuts de José María Toro, el qual és mestre d'educació primària i especialista en creativitat, tècniques d'estudi i en diferents àmbits de l'Expressió i la Comunicació És també professor del Sistema Conscient per a la tècnica del Moviment. Entre les seues aportacions més rellevants i originals destaca la visió i el paper del cos en els processos de creixement i desenvolupament personal, la incorporació de la dimensió afectiva i emocional en el dia a dia escolar, així com una nova consideració del descans i del silenci. Ha publicat gran varietat d'articles vinculats amb l'educació i el desenvolupament personal. És autor, entre altres, dels llibres “El pulso de lo cotidiano” (1993), “La hondura de lo simple es infinita” (1996), “La vida maestra” (2001) i “Educar con “co-razón”” (2012), “co-razón” és reivindicar per a l'educació un cor que no està renyit amb la raó, sinó que la té en compté i la transciende. Actualment centra la seua llabor en la recerca i divulgació del Sistema Conscient per a la Tècnica del Moviment així com d'aspectes tals com el desenvolupament d'actituds creatives en el quefer de la vida quotidiana.


En finalitzar la conferència podem debatre, xarrar i preguntar sobre el tema i l'últim espai ho dedicarem a realitzar exercicis de coneixement personal enfocats per al desenvolupament de l'educació emocional en nosaltres



dijous, 28 de novembre del 2013

INTELIGENCIA EMOCIONAL APLICADA A LAS DIFICULTADES DEL APRENDIZAJE

Esta obra es producto del esfuerzo de un amplio grupo de docentes de diversos niveles, procedencias y especialidades (orientación, pedagogía terapéutica, etc.) junto con padres y madres de alumnos. Reúne experiencias que son un claro ejemplo práctico de inteligencia emocional dirigida a superar situaciones de alumnado con dificultades.
http://www.lavirtu.com/eniusimg/enius4/2013/11/adjuntos_fichero_695720_aecf808afcfb4629.pdf
La publicación consta de tres partes claramente diferenciadas. La primera reúne una atractiva colección de artículos teóricos a modo de marco conceptual al resto del volumen. La segunda agrupa experiencias colectivas de centro y de aula. La tercera, finalmente, ilustra experiencia ejemplares de abordaje individual de alumnado con dificultades de aprendizaje; ofreciendo un amplio repertorio de casos, tanto en su número, como en la amplitud de retos que afrontan, que recorren desde los diagnósticos más presentes y conocidos en el mundo educativo (acoso escolar, TDAH, altas capacidades, síndrome de Asperger, autismo, trastornos alimentarios, del lenguaje, de la comunicación y del desarrollo entre otros), hasta otros menos frecuentes pero, quizás por ello, más complejos por la escasa documentación sobre su abordaje educativo, como el Síndrome de Angelman o el Trastorno de Tourette, etc.

                    Pincha en la imagen para descargar el libro


diumenge, 24 de novembre del 2013

LLISTA DE CANDIDATS AL CONSELL ESCOLAR

FRANCISCA    ALBERT    GARCÍA
MÓNICA    BLANES   GARCÍA
Mª CARMEN    CABRERA   HERRERA
CARLOS    GODOY    RODRÍGUEZ
YOLANDA    FERNÁNDEZ    GÓMEZ
ANA    LUJÁN   TARÍN
Mª JESÚS    MARCH    TOMÁS
NATALIA    MARCOS    SAURA
PAQUI    PÉREZ   RÓDENAS
RUTH   RUIZ   CEREZO
ÁNGELA    SÁNCHEZ    MOYA

LLEGIR ÉS CRÉIXER, Estratègies afavoridores del gust per la lectura

Borges afirmava que “una biblioteca és una porta oberta al temps” i Sara Thomson imagina que un dia “un llibre s’obre girant sobre frontisses silencioses i un lloc que mai abans no havies vist et dóna la benvinguda”. I, és clar, es tracta d’això precisament, d’obrir portes o finestres, de viatjar per paisatges escrits anteriorment, de recórrer espais infinits, de trobar els tresors que s’amaguen a les planes dels llibres. Però per trobar aquests tresors cal disposar d’un bon mapa que tingui les indicacions precises, els camins correctament marcats i la “X” ben visible. Si volem que els nostres exploradors que són els infants trobin ―es trobin amb― el llibre haurem de dissenyar estratègies que ho permetin perquè sinó correm el risc que obrin la porta equivocada, que passin de llarg, o pitjor encara, que no trobin el llibre.

La lectura segueix sent una de les principals preocupacions dels mestres. Tot i que s’ha avançat força en la definició dels itineraris lectors i la manera com els infants aprenen a llegir, periòdicament apareixen informes comparatius amb altres països i altres realitats que ens fan reflexionar sobre el nostre quefer diari.

Bé, sabem de les dificultats amb les que ens trobem. Normalment són:

La pròpia complexitat de l’aprenentatge. És una dificultat inherent a la pròpia activitat. L’alumne ha d’estar atent a descodificar uns signes i, a més, ha d’estar atent al seu significat. Ho sabem: és difícil aprendre a llegir!

Un segon obstacle és la rigidesa del sistema educatiu. Tothom ha
d’aprendre a la mateixa edat les mateixes coses. Aquesta pràctica també la
coneixem i fem els esforços per permetre que cadascú tingui una atenció
individualitzada i pugui anar al seu ritme.

Una altra realitat té a veure amb la pròpia història de cadascú. És sabut que  un infant que ha vist llegir al seu voltant, un infant a qui han contat contes, tindrà un accés més fàcil al seu camí com a lector.

Altres circumstàncies són de caire general: la valoració social de la lectura, l’escàs ús de les biblioteques, la concentració de grans editorials multinacionals que es regeixen per les lleis del mercat, la influència de la
televisió, etcètera.

L’animació o invitació a la lectura no és una tasca fàcil perquè no és quelcom que es pugui mesurar, no hi ha fórmules matemàtiques ni receptes màgiques que donin un resultat exacte i segur. L’escriptora Rocío Gil opina que aconseguir que un infant s’afeccioni a la lectura és una labor lenta però constant, perquè la lectura és un sentiment com tots els sentiments. I perquè aquest sentiment vagi entrant en la nostra vida cal tenir molta paciència. D’igual forma s’expressava el poeta alemany Rainer Maria Rilke quan explicava que per escriure un sol vers necessitava totes les vivències possibles, que no n’hi havia prou amb tenir sentiments. I comentava les llargues hores passades a la vora del mar, mirant les onades, sentint les gavines, navegant pels matins i per les nits, sempre a la recerca de les experiències que l’il—luminessin. Rilke pregonava la contemplació, la calma, el gust per les coses fetes a poc a poc, ben fetes.

A poc a poc i per contagi. Del que es tracta és de facilitar un entorn en el que el llibre i la lectura formin part de manera natural, quotidiana, de la vida escolar.
A continuació esbossarem algunes activitats fàcils d’organitzar. Les realitzem des de fa un grapat d’anys a l’escola Sant Josep – el Pi de l’Hospitalet. N’hem triat deu, a tall d’exemple.

dijous, 14 de novembre del 2013

DELEGADES DEL CURS 2013-2014

3ANYS – MARIAN PITARCH ALIAGA mare de JUDITH ANGEL PITARCH.

4ANYS – DEBORAH MOYA MONTOYA mare de CARLA PEÑARRUBIA
MOYA

5ANYS – LORENA BAGUENA RODRIGO mare de HÉCTOR GUTIÉRREZ
BAGUENA

1ºPRIMÀRIA – GEMMA REDRADO JOVER mare de SHEILA ESTELLER REDRADO.

2ºPRIMÀRIA – MARIAN ROSA ROMERO mare de MARC TOMÁS ROSA

3ºPRIMÀRIA- GEMA ALCACER GIMENO mare de GUILLEM VENGUT ALCACER

4ºPRIMÀRIA – AMPARO OLIVAS GOMEZ mare de AMANDA LÁZARO OLIVAS.

5ºPRIMÀRIA : GLORIA FERRER  mare de RUBÉN GARCÍA FERRER

                          
                         MARIBEL ORTOLÁ GUZMAN mare de JAVIER FUENTES  ORTOLÁ

6ºPRIMÀRIA

A – YOLANDA GADEA GIMENO mare de RAQUEL HERNÁNDEZ GADEA

B – Mª JOSE ALCÁCER GIMENO mare de PAULA PEDRÓS ALCÁCER.


DELEGADES PROFESORS – ELIA TOMÁS GIMENO mare de CARLA FACUNDO TOMÁS.

Llista definitiva de DELEGADES de Curs.


Aquests delegats seran els encarregats de parlar amb els altres pares, i transmetre'ns a la Junta Directiva, les possibles inquietuds, idees, propostes, etc ... que voldrien que fossen estudiades per a la seva possible realització i viabilitat dins de l'Associació.
Nosaltres com a Junta Directiva volem poder tenir un mitjà de comunicació entre els socis i nosaltres, per a aconseguir amb això un AMPA molt més comunicatiu i cordial.

dimarts, 12 de novembre del 2013

MEMBRE DEL CONSELL ESCOLAR DESIGNAT PEL AMPA



Us comuniquem que Donya Mª Ángeles Ruiz Cerezo, és la persona que formarà part del consell escolar del nostre centre, en representació del sector Mares i Pares que ha sigut designada per la Junta Directiva del AMPA del CEIP Eres Altes.
 
Les propostes del AMPA que portem al Consell Escolar responen a les necessitats, queixes, idees, suggeriments,... que ens arriben de les famílies del col·legi.

Les dates de les reunions del Consell Escolar les publicarem en el tauló, blog i facebook del AMPA perquè ens traslladeu qualsevol informació que considereu d'interès o rellevància per a la millora de la qualitat de l'ensenyament de les nostres filles i fills.



dilluns, 11 de novembre del 2013

7 REUNIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA DIMARTS 12 DE NOVEMBRE DE 2013



Convocatòria de reunió

Tindrà lloc el dia 12 de novembre de 2013 a les 15 hores, al Col·legi Eres Altes amb el següent orde del dia:

1. Ratificació de l'ordre del dia.
2. Lectura i aprovació de l’acta de la reunió anterior.
3. Escola de pares: activitats proposades i calendari
4. Canvi de nom i actualització de càrrecs: informació a l'Ajuntament i
a FAPA.
5. Escola de Nadal proposada per l'empresa Docendo.
6. Precs i preguntes.



Signat:
Ramón López Carrillo.
President de l’AMPA Eres Altes.



dissabte, 9 de novembre del 2013

LA LOMCE SEGÚN TONUCCI

Pedagogo, dibujante y pensador italiano, Francesco Tonucci ha trabajado como maestro y como investigador en el Departamento Nacional de Psicopedagogía.

A lo largo de su carrera ha desarrollado diversos métodos para mejorar el desarrollo cognitivo y la metodología educacional en la enseñanza destinada a los más pequeños.Otorgándole el premio al mérito en la educación en el año 2011.

Tonucci ha publicado numerosos libros sobre educación y pedagogía, muchos de los cuales ha ilustrado personalmente.




dijous, 7 de novembre del 2013

ELECCIONS A CONSELL ESCOLAR

El Consell Escolar és la màxima autoritat del centre i al mateix temps un organisme de participació democràtica en la gestió i presa de decisions. Al Consell Escolar, en efecte, s´hi troben representats tots els estaments de la comunitat educativa (professors, alumnes, pares i mares, personal no docent), que escullen els seus representants en un procés electoral que se celebra cada dos anys.
 
Presideix el Consell Escolar el director del centre i aixeca acta de les seves decisions el Secretari. Hi participen també el Cap d´Estudis i un representant de l´Ajuntament, a més dels representants dels professors, pares, alumnes i personal no docent.
Funcions del Consell Escolar
Algunes de les funcions del Consell Escolar són les següents: Intervenir en el nomenament del director; aprovar els pressupostos del centre; participar en la configuració del Projecte Educatiu del centre i aprovar el Pla de Centre anual; gestionar i aprovar les activitats extraescolars i les sortides lúdiques i culturals; resoldre qüestions disciplinàries greus i vetllar per l´optimització, conservació i renovació de les instal·lacions i equipaments escolars i supervisar la marxa general del centre.
Composició
Els membres actuals del Consell Escolar són els següents:

  • Pares i mares
  • Alumnes
  • Professors
  • Personal laboral
  • Representants de l´Ajuntament
  • Equip Directiu 
  •  
     CALENDARI D´ACTUACIONS EN EL PROCÉS ELECTORAL


    A/A Pares i Mares de l´alumnat del CEIP ERES ALTES

    22 d´octubre: constitució de la Junta Electoral.
    Fins el 15 de novembre: Presentació de candidatures.
    18 de novembre: Possibles reclamacions a la llista de candidats.
    Fins el 20 de novembre: Possibles reclamacions a la llista provisional.
    21 de novembre: Resolució de reclamacions a la llista provisional.
    Fins el 22 de novembre: Exposició del cens electoral al tauler d´anuncis i possibilitat de rectificacions.
    25 de novembre:Enviarem a casa les instruccions per al vot per correu-delegació i les paperetes de votació.
    28 de novembre: ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR. Horari de 16.00 fins a les 20:00 hores.
    Fins el 10 de desembre: Proclamació de candidats electes.

    Remisió de l´aca de proclamació de candidats electes a la Direcció Territorial en el termini de 24 hores a partir de la seua proclamació.

    Fins el 19 de desembre:sessió constitutiva del nou/renovat Consell Escolar.

    dimecres, 6 de novembre del 2013

    REUNIÓ JUNTA DIRECTIVA. 7 DE NOVEMBRE DE 2013

    Convocatòria de reunió

    Tindrà lloc dijous dia 07 de novembre de 2013 a les 15 hores, al Col·legi Eres Altes amb el següent orde del dia:


    1. Ratificació de l'ordre del dia.
    2. Lectura i aprovació de l’acta de la reunió anterior.
    3. Calendari de reunions per al curs actual 2013-14
    4. Jornada de portes obertes en EF.
    5. Delegats de curs de l’AMPA: seguiment i llistat de delegats.
    6. Comanda de llibres de text: seguiment i tancament dels comptes.
    7. Regal fi de curs per als alumnes de 6é.
    8. Escola de pares: activitats proposades i calendari.
    9. Canvi de nom i actualització de càrrecs: informació a l’ajuntament i a la FAPA.
    10. Precs i preguntes.



    Signat:

                                                                                          Ramón López Carrillo.
                                                                                 President de l’AMPA Eres Altes.

    dimarts, 5 de novembre del 2013

    ESCOLA DE PARES 5 DE NOVEMBRE

    Aquesta vesprada s'ha celebrat l'escola de pares en el col·legi Eres Altes organitzada pel AMPA, a estat una sessió molt interessant i fructífera on hem obert un espai perquè tots els pares i mares tinguem nous aprenentatges. Hem participat amb les nostres idees , arguments i reflexions per millorar l'educació dels nostres fills.
    El tema proposat ha sigut l'educació emocional, la importància d´aquesta en  l'escola com a millora del desenvolupament integral dels xiquets per mitjà de programes que incloguen les habilitats socials i emocionals. Definicions i conceptes d'intel·ligència i educació emocional.

    Per a properes sessions se vos avisarà a tots els pares del col·legi Eres Altes per circular, tauló del AMPA, blog i facebook. Esperem le vostra assistència.

    Gràcies a tots els assistents per participar i col·laborar.

    Punxa en la imatge per a vore els punts que hem tractat

    https://drive.google.com/file/d/0B3ojUZtd9RUbWmdUY2xJckRqcU0/edit?usp=sharing


    diumenge, 3 de novembre del 2013

    PARA TODOS LA 2: DEBATE EDUCAR LAS EMOCIONES

    Todos los seres humanos sentimos y nos emocionamos; una emoción puede convertirse en una carcajada o en un abrazo, pero también en una agresión o en llanto. Por todo ello, educar las emociones, comprenderlas y gestionarlas, es de suma importancia. Pero ¿Cómo se educan todos estos impulsos? ¿La escuela le dedica suficiente tiempo a la educación emocional?
    Coloquio entre Rafael Bisquerra, Catedrático de Orientación Psicopedagógica de la Universidad de Barcelona y Director del Máster en Educación Emocional de la misma universidad; Gregorio Casamayor, Profesor de Didáctica y Organización Educativa en la Universidad de Barcelona, trabaja en temas de Formación Continua y es experto en formación de formadores; y Raquel Zambrano, Educadora, coordina la Red de Escuelas de Inteligencia Emocional en Extremadura.