Vos invitem que participeu per mitjà de comentaris, idees i propostes en aquest espai obert per a tots i així col·laborar en l'educació dels nostres fills i filles

diumenge, 6 d’octubre del 2013

PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC






PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC
 INSTRUCCIONS CONSULTA CIUTADANA PER L’EDUCACIÓ 
Quins són els motius que existeixen per a realitzar la Consulta Ciutadana per l’Educació?
El Govern central i els autonòmics han realitzat i segueixen realitzant retallades en educació que s'argumenten per la situació econòmica actual, però que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, estan tenint greus repercussions en el sistema educatiu, les quals seran encara molt més perjudicials a mitjà i llarg termini si aquestes retallades es mantenen o, fins i tot, si s'incrementen.
A més, el Govern central està duent a terme una sèrie de reformes, com la LOMCE o el Reial decret de Beques, que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, danyant l'educació pública, suposen la volta a un sistema basat en la selecció de l'alumnat perquè el progrés en els estudis estiga condicionat, amb caràcter general, al nivell social i a les possibilitats econòmiques de les seues famílies, expulsant del sistema a tota aquella persona que no encaixa en un perfil prefixat per qüestions ideològiques.
No obstant açò, els Governs causants de la situació descrita han tractat d'ignorar fins al moment l'opinió dels ciutadans que, en la seua immensa majoria, rebutgen tant les retallades com les polítiques que els sustenten i les reformes que s'estan plantejant i realitzant en el nostre sistema educatiu.
La Plataforma Estatal per l'Escola Pública pensa que ha arribat el moment d'arreplegar, de forma directa, l'opinió dels ciutadans i demostrar que les posicions mantingudes per aquesta en defensa dels drets dels ciutadans estan basades en aquesta opinió. Amb açò, s'intenta canviar la forma actual de governar-nos, paralitzant les retallades i iniciant el procés de revertir totes les que s'han realitzat en els últims anys i frenant les reformes que estan engegades para, entre tots, iniciar un procés de diàleg i cerca de consens en matèria educativa.
Ací a València, la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic ha decidit posar en marxa la consulta ciutadana per l'educació proposant un dia concret per a poder dur-la a terme i així centralitzar tots els esforços i mostrar un mateix resultat i una mateixa veu.


Qui pot participar en la Consulta?
Qualsevol persona a partir de 14 anys complits.
Quan es realitzarà la Consulta?
El 8 d’octubre als centres educatius en horari escolar.
El 10 d’octubre en cada comarca o municipi (horari lliure).
Fins l’11 d’octubre en totes les seus de les entitats convocades membres de la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic.
Com es garanteix que les taules es puguen col·locar a la porta del centre educatiu o universitari, per la seua part exterior?
La col·locació de la taula ha de ser legalitzada per a evitar possibles multes o exigències de retirada de les mateixes. Per a açò, haurà de comunicar-se la col·locació a l'Ajuntament respectiu (o Junta Municipal, o equivalent, en aquelles ciutats amb una organització descentralitzada de gestió municipal per zones). Es podrà utilitzar per a açò el model que s'adjunta al Protocol.
No és necessari fer comunicació prèvia a les Delegacions de Govern, ja que no són competents per a açò. Segons la legislació vigent, una Consulta Ciutadana com la qual es realitza no està dins dels supòsits als quals es refereix l'Article 1 de la Llei Orgànica 9/1983, de 15 de Julio, modificada per la Llei Orgànica 9/1999, reguladora del Dret de Reunió.
Què necessitem per a la Mesa de Consulta?
·         Una taula
·         Una urna tancada completament, en la tapa superior de la qual ha de fer-se una obertura lineal per a poder introduir la fulla de consulta
·         Fulles de consulta (Annexe 1)
·         Fulles de participació (Annexe 2)
·         Fulla de recompte (Annexe 3)
·         Còpia de la comunicació enviada sobre la col·locació de la Taula de Consulta a l'Ajuntament o Junta Municipal (o equivalent), així com de la seua resposta (des del moment en el qual es reba). (Annexe 4)

Com es realitza el recompte?
Quan tanquem l'urna fem el recompte del resultat i enviem a la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic de país la fulla de recompte a la següent adreça o fax:

prensa@fapa-valencia.org   Fax: 96 333 00 77





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GRÀCIES PER EL TEU COMENTARI